Chiropractie – veilig en effectief in de zwangerschap

Chiropractie heeft veel te bieden voor de zwangere vrouw en de laatste tijd vinden steeds meer zwangere vrouwen de weg naar de praktijk. Dit vind ik zeer positief, want het is natuurlijk wenselijk dat een zwangerschap en bevalling zo prettig mogelijk mogen verlopen voor moeder en baby. Chiropractische behandeling is veilig tijdens de zwangerschap en kan veel verlichting brengen als er klachten zijn.

De Webster techniek is een specifiek systeem om het bekken te evalueren en behandelen.  Hiervoor bestaat een certificatie waarover ik beschik. Hoewel deze techniek voor alle volwassenen geschikt is, deze is met name bekend voor de toepassing bij zwangere vrouwen om het bekken optimaal te laten functioneren.

De zwangerschap is een bijzondere tijd waarin het bekken veel veranderingen door moet maken om zich voor te bereiden op de bevalling. Dit kan bij veel vrouwen tot klachten leiden, en daarom gaan de meeste vrouwen op zoek naar een chiropractor.

Pijnverlichting brengt met zich mee dat vrouwen beter gaan slapen, actiever kunnen blijven tijdens de zwangerschap en zich in het algemeen beter voelen. Maar optimale mechanische functie van het bekken is ook zeer belangrijk voor het verloop van de bevalling.×