Chiropractie kan helpen om kosten te besparen in de zorg

Rugpijn is een vaak voorkomende probleem – 80% van volwassenen hebben er wel eens last van.  Hierdoor, kost het de maatschappij ontzettend veel geld in zorgkosten (denk aan het maken van MRIs en consulten aan zorgverleners).  Daarbij, komen mensen met rugklachten niet kunnen werken en daardoor thuis komen te zitten.

Een recente onderzoek liet blijken dat patiënten die chiropractie gebruiken als behandelmethode voor hun rugklachten, minder geld kosten.  Tijdens het onderzoek, hadden de patiënten die bij een chiropractor liepen minder kans op een terugval van hun klachten en ze waren sneller weer aan het werk vergeleken met patiënten die als eerst bij een fysiotherapeut of huisarts voor hun klachten waren geweest.

In Ontario, Canada, zijn ze begonnen met het gebruik van chiropractoren in “Family Health Teams”.  De chiropractoren werken samen met andere zorgverleners om mensen met rugklachten te helpen.  Mogelijk is dit een voorbeeld waar wij ook van kunnen leren en waar wij ook veel geld mee kunnen besparen!

Blanchette M, Rivard M, Dionne CE, et al. Association between the type of first healthcare provider and the duration of financial compensation for occupational back pain. Journal of Occupational Rehabilitation 2016 Sep 17.×