Borstvoeding

Tegenwoordig, weet bijna iedereen dat borstmelk de beste voeding is voor een baby.  Maar het gebeurt vaak genoeg dat borstvoeding geven niet vanzelf gaat. 

De meeste moeders geven zichzelf hiervan de schuld, maar vaak ligt een deel van de oorzaak bij de baby. Dit kan een te korte tongriem zijn, maar soms ook een mechanisch probleem wat tijdens de bevalling is ontstaan.

foto baby blogHet effect van chiropractische behandeling op voedingsproblematiek is onderzocht op een groep van 114 baby’s.  In 89% van deze baby’s is een “blokkade” (of disfunctie) in de nekwervels gevonden, een probleem wat de chiropractor prima kan behandelen! Na gemiddeld 2-5 behandelingen in een periode van 2 weken, konden 78% van deze baby’s van de borst drinken en in 100% van de gevallen, vonden de ouders dat de situatie was verbeterd.

In de praktijk zien wij regelmatig voorbeelden van baby’s die meer tevreden zijn, beter slapen en beter drinken na behandeling. 

Ouders zijn altijd welkom in de praktijk om een afspraak te maken voor een gratis screening.

Referentie: Miller, JE, Miller, L, Sulesund, AK and Yevtushenko, A. 2009. Contribution of Chiropractic Therapy to Resolving Suboptimal Breastfeeding: A Case Series of 114 Infants. Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics. 32 (8): 670-674.×