Kinderen

“Opgroeien gaat met vallen en opstaan”, zeggen ze. Het is ook vrij normaal dat kinderen met elkaar stoeien, en af en toe vallen tijdens het spelen of sporten. Op school moeten ze lang zitten en wordt er veel van ze gevraagd. Dit gebeurd allemaal in een periode waarin het zenuwstelsel volop in ontwikkeling is en het lichaam hard groeit.

scan.pdfDaardoor kan er dysfunctie in de wervelkolom en het bewegingsapparaat ontstaan. De chiropractor kan deze dysfuncties opheffen, waardoor een kind weer optimaal kan bewegen en ontwikkelen.

Sommige kinderen vinden het spannend om voor de eerste keer naar de chiropractor te gaan. Als ze eenmaal een keer geweest zijn, vinden ze het vaak heel leuk. Uiteraard, worden kinderen zorgvuldig, met lichte technieken behandeld die geschikt zijn voor hun leeftijd en lichaamsbouw.

Weet u niet zeker of chiropractie iets voor uw kind is? U kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken voor een gratis “screening”. Hierbij wordt gecontroleerd of er blokkades aanwezig zijn. Aan de hand hiervan, kunt u zelf beslissen of behandeling gewenst is.

 

Tieners

Met de overgang van basis naar middelbare onderwijs, komen er veel hormonale veranderingen en nieuwe fysieke belasting. Chiropractie kan in deze periode veel betekenen.

De meeste brugklassers zijn nog redelijk klein, maar moeten zware rugtassen dragen. Ze groeien hard en spenderen steeds meer tijd aan het leren, achter de computer of met hun mobiel. De houding van de gemiddelde tiener is meestal dan ook niet ideaal.

Juist in zo’n periode van snelle groei, kunnen er problemen in de wervelkolom ontstaan. Soms komen deze problemen gepaard met pijn, maar vaak voelen tieners nog helemaal niets. Dit is ook de periode waar verkrommingen in de rug (scoliose) kunnen ontstaan en het is van belang dat deze op tijd opgemerkt worden.

Maak direct een afspraak

×