De Chiropractor

Heather Hanson is in Ottawa, Canada opgegroeid. Na de middelbare school, wist ze zeker dat ze in de gezondheidszorg wilde werken, maar niet precies wat ze wilde gaan doen.

Zij besloot om Health Sciences (Gezondheidswetenschap) bij McMaster University te gaan studeren. Tijdens haar studie, kreeg ze veel last van hoofdpijnklachten. Dagelijks medicijnen hiervoor slikken vond ze geen acceptabele oplossing, en ging ze hulp zoeken bij een chiropractor. Haar klachten waren na de eerste behandeling al veel beter. Later kreeg ze de kans om als assistente te werken in deze praktijk als bijbaantje – toen werd het duidelijk dat ze chiropractor wou worden.

In 2008, behaalde ze haar Doctor of Chiropractic (summa cum laude) bij het Canadian Memorial Chiropractic College in Toronto. Hierna is zij in Nederland aan het werk gegaan bij Chiropractie Kampen, waar ze met veel plezier heeft gewerkt.

In haar tijd in Nederland, is ze een leuke Nederlander tegen gekomen met wie ze in 2013 is getrouwd. Ze hebben samen een zoon en dochter. Sinds 2015 heeft zij ook de Nederlandse nationaliteit en beheerst ze de Nederlandse taal vloeiend.

Specialisaties

Heather heeft veel ervaring met het behandelen van de meest voorkomende klachten: rugpijn, nekpijn en hoofdpijn. Maar mensen met RSI, schouderklachten, carpaaltunnel syndroom, en knieklachten kunnen ook goed bij haar terecht.

Zij heeft ook extra opleiding in medisch acupunctuur en dry needling, een waardevolle aanvulling in de behandeling van veel klachten.

Haar grootste passie ligt bij het behandelen van baby’s, kinderen en zwangere vrouwen. Zij heeft in Kampen veel moeders en hun kinderen behandeld – vaak vanaf de eerste paar weken na de bevalling. Behalve veel bijscholing op dit gebied, heeft zij ook haar Master op het gebied van pediatrie in 2017 afgerond via het Anglo-European University College en Bournemouth University.

Zij is ook gecertificeerd in de Webster Techniek, een bijzondere techniek wat ontwikkeld is om het bekken van de zwangere vrouw goed voor te bereiden op de bevalling.

De praktijk

De praktijk is gevestigd in Werkhoven en makkelijk te bereiken vanaf Wijk bij Duurstede, Cothen, Odijk, Bunnik, Houten en Zeist.

De praktijk aan huis is gelegen in een nieuwbouwwijk en wordt daardoor nog niet door alle navigatiesystemen herkend.  Er is veel gratis parkeergelegenheid in de wijk en voor het huis.

Maak online een afspraak

×