Nieuwsbrief najaar 2018

NIEUWSBRIEF – Najaar 2018       

Vindt u het leuk om de nieuwsbrief te ontvangen?  Stuur een mail naar info@chiropractiehanson.nl met “subscribe” in het onderwerp en wordt dat geregeld!

Weerstand in de herfst en wintermaanden!

Nu dat de “r” in de maand zit, is het belangrijk om ons goed voor te bereiden op de winter.  Hieronder, een paar supplementen die aan te raden zijn om dit doel te bereiken.

Vitamine D – Wij hebben gelukkig een mooie, warme zomer gehad en hebben hopelijk daardoor minder gauw een tekort dit jaar. Maar het kan alsnog goed zijn om extra vitamine D te gebruiken in het najaar en winter.  Vitamine D is een vet oplosbare vitamine, en daarom is het raadzaam om dit in druppelvorm in te nemen in plaats van pillen.  Op deze manier wordt het beter opgenomen.

Vlierbessensiroop- Bevat vitamines A,B en C, bioflavonoïden en caroteinoïden en heeft een bewezen antivirale werking.  Vitamine C is op zich al een hele belangrijke vitamine om immuniteit te verhogen en kan ook apart geslikt worden.

Zink en selenium – Deze twee mineralen zijn ook belangrijk voor een goed functionerend immuunsysteem.  Paranoten zijn een goede bron van selenium en cashewnoten/amandelen zijn een goede bron van zink, maar deze kunnen allebei ook in supplement vorm geslikt worden.

Beeldscherm gebruik bij kinderen (en volwassenen)

Kinderen mogen vaak net even iets meer achter een beeldscherm in de vakanties.  Wij weten dat dit slecht voor de houding en ook wat verslavend kan zijn.  Wil je dit gaan beperken?  Als alles weer op gaat starten na de vakantie, kan het een heel goed moment zijn om met nieuwe gewoontes en doelen aan de slag te gaan.  Dit is wellicht dus het perfecte moment om thuis met een nieuwe “regel” te starten.  Dit kan voor de kinderen gelden, maar het is soms net zo nodig voor “grote mensen”.

Tips rondom beeldschermen:

-Beweging tussendoor kan de “schade beperken” wat betreft een slechte houding achter een tablet of computer.  Probeer dus pauzes te nemen waarin er tussendoor bewogen wordt.  Bijvoorbeeld, door even te bewegen als een potje klaar is bij een spelletje.

-Een ouderwetse kookwekker kan ook gebruikt worden als herinnering om te pauzeren, maar ook om de totale tijd bij te houden.

-Probeer altijd een beeldscherm recht voor je te zetten zodat je zo min mogelijk naar beneden kijkt.  Dit ontlast je nekspieren.

-De lens van kinderogen is veel gevoeliger voor blauwe licht dan die van volwassenen en dit kan ook schade aan het oog veroorzaken.  Er bestaan blauwe licht filters voor deze apparaten die dit kunnen beperken.

-Blauwe lichte voor het slapen gaan kan ook melatonine aanmaak verstoren en daardoor slaapproblemen veroorzaken. Hiervoor is een blauwe lichte filter ook heel nuttig als het vermijden van een beeldscherm voor het slapen niet lukt.

Vakantie in de praktijk

Van 10 t/m 25 september zal de praktijk gesloten zijn i.v.m. vakantie.  Dit betekent dat reacties op email en voicemails mogelijk iets trager dan normaal zullen zijn. Afspraken kunnen zoals altijd nog wel gepland worden via de website.

Ruimere openingstijden

Vanaf 1 oktober, zal het ook mogelijk zijn om af te spreken op de maandag.  Vanaf dan is er normaal gesproken op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag ochtend spreekuur.  Dit zal heel af en toe af kunnen wijken.

Een fijne, gezonde najaar gewenst!

Heather Hanson, Chiropractor×