Maatregelen tegen het coronavirus – update 15 december 2020

Wegens de aangekondigde lockdown, moet ik helaas de deuren van de praktijk vanaf 15 december 2020 sluiten. Mijn hoop is dat wij als chiropractoren snel weer aan de slag mogen. Onze beroepsvereniging zal in gesprek gaan met het Ministerie VWS en hopen wij dat onze beroep toegevoegd wordt aan de lijst van uitgezonderde contactberoepen (zoals fysiotherapeuten) die wel mogen werken tijdens deze harde lockdown. 

 

Hieronder, vindt u nog een overzicht van de maatregelen in de praktijk.

Om ervoor te zorgen dat uw bezoek aan de praktijk zo veilig mogelijk is vraag ik van u het volgende:

-Sinds kort vraag ik aan alle bezoekers van de praktijk (vanaf de leeftijd van 13 jaar) om een (niet medisch) mondkapje te dragen.

-Bij (lichte) verkoudheid of griep verschijnselen of als huisgenoten benauwd zijn of koorts hebben kunnen wij beter de afspraak (kosteloos) verplaatsen/annuleren.

-Ook als u in recent (de laatste 10 dagen) in een “oranje” of “rood” gebied bent geweest of nauwe contact heeft gehad met iemand die besmet is met het virus moeten wij een afspraak verplaatsten.

-Meteen handen wassen of desinfecteren bij binnenkomst en ook vóór vertrek. (Wij gaan natuurlijk geen handen geven, al voelt dit onvriendelijk.)

-Neem zelf een handdoek voor op de behandeltafel mee.

-Kom alleen naar de praktijk (bij behandelingen van kinderen vraag ik of het kind met maar één ouder mee komt). In dit geval moet de ouder/verzorger die mee komt gezond zijn. Kinderen t/m 12 jaar mogen wel met een loopneus de praktijk bezoeken.

-Kom a.u.b. niet te vroeg om contact met andere patiënten te vermijden.

-Betaal met pin, bij voorkeur contactloos.

 

Ik zal ervoor zorgen dat de volgende maatregelen worden genomen:

-Alle oppervlakken worden regelmatig gedesinfecteerd.

-Ik draag een mondkapje. Ik draag niet meer standaard handschoenen bij de behandeling maar was mijn handen vóór dat ik ga behandelen. Wilt u liever dat ik wel handschoenen draag? Dit is uiteraard geen probleem.

-Wij proberen samen 1,5 meter afstand te houden behalve tijdens de behandeling.

Als er vragen zijn over deze maatregelen hoor ik dat graag! Voor andere vragen over de maatregelen tegen het coronavirus kunt u de site van het RIVM bekijken.×